KEMIS-Termoclean OČISTIO SKLADIŠTE OPASNOG OTPADA U PAZINU

KEMIS-Termoclean postigao je još jedan poslovni uspjeh, zahtjevan posao sanacije skladišta opasnog otpada koji smo dobili na natječaju Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Radi se o uklanjanju opasnog otpada iz skladišta tvrtke Ecooperativa d.o.o. u stečaju. Skladište se nalazi u Pazinu u krugu nekadašnje tvornice Pazinka, a radi se o velikoj industrijskoj hali površine oko 3.000 m2. Nakon odlaska EcooperativE u stečaj u skladištu su ostale velike količine otpada koje su tu bile skladištene bez vjerodostojnih podataka o vrstama i količinama. Velike količine otpada (prema nalazu i procjeni inspekcije MZOE više od 400 tona opasnog otpada) bile su nepravilno i protivno propisima skladištene.

Složen i zahtjevan posao sanacije skladišta započeli smo krajem 2018. godine a završili smo 15. veljače 2019. godine. Posao je urađen brzo, učinkovito i kvalitetno poštujući najviše aspekte sigurnosti i ostalih pravila struke i zakonskih odredbi, a sama lokacija sanacije i sve aktivnosti na njoj su bili pod stalnim nadzorom inspekcije zaštite okoliša. Po završetku sanacije i na primopredaji očišćenog skladišta bili su predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike i tom prilikom su izrazili zadovoljstvo kvalitetom izvršenih radova i stanjem skladišta nakon sanacije.

Ističemo da za vrijeme izvođenja sanacije nije bilo niti jednog incidenta niti s otpadom, niti na radu što dodatno dokazuje stručnost i sposobnost djelatnika Kemis-Termocleana za izvođenje najsloženijih i najzahtjevnijih poslova postupanja s opasnim otpadom, njegovog sakupljanja, prijevoza, skladištenja i konačnog zbrinjavanja.