CLASS BY CLASS i KEMIS-Termoclean

“Class by Class” je nevladina udruga koja okuplja volontere i donatore u projektima obnavljanja razreda i škola u najsiromašnijim krajevima svijeta. Donacije u novcu prikupljaju se putem uplata na žiro-račun Udruge, kroz crowdfunding kampanje na internetu, prodajom fotografija, a moguće su i u naturi (školski pribor, sportski rekviziti, higijenske potrepštine itd.). Cilj projekata je senzibilizacija javnosti za probleme djece u svijetu, te poboljšanje uvjeta obrazovanja djece i mladih iz najzabačenijih dijelova svijeta.

Nakon niza uspješnih projekata početkom 2019. godine započeo je novi projekt izgradnje druge Class By Class škole. Zoran Jagec, predsjednik Udruge je u gradu Rujewa na jugozapadu Tanzanije započeo projekt izgradnje škole predviđene za oko 120-150-ro djece iz tri Masaai sela. Škola je predviđena za predškolce i za prva tri razreda osnovne škole.

Svaki oblik podrške Udruzi je dobrodošao, pa se tako i KEMIS-Termoclan uključio u projekt s ciljem da se nabavi još koja ciglica više. Više o ovom i ostalim humanitarnim projektima na internetskim stranicama Udruge https://www.classbyclass.hr/ .