IFAT 2022

IFAT München – vodeći svjetski sajam ekoloških tehnologija, ponovno je održan nakon četiri godine pauze u razdoblju od 30. svibnja do 3. lipnja 2022. godine. Riječ je o najvećem sajmu koji se bavi temama gospodarenja vodama, kanalizacijom, otpadom i sirovinama. Sajam se prostirao na 260.000 m² izložbenog prostora, odnosno kroz 18 paviljona i vanjski izlagački prostor. 2.984 izlagača iz 59 zemalja te oko 119.000 posjetitelja iz 155 zemalja, potvrdilo je sajam kao najvažniju platformu ekoloških tehnologija.

IFAT kao održiv pokretač kružnog gospodarstva i industrije zaštite okoliša, povezuje industriju, politiku i znanost, ujedinjuje rješenja i inovacije za održivo upravljanje resursima i glavna je platforma za networking. Također, posjetitelji su mogli vidjeti demonstracije strojeva i vozila uživo te sudjelovati na stručnim predavanja i panel diskusijama o aktualnim sektorskim temama. U fokusu ovogodišnjeg IFAT-a bile su inovacije i novi trendovi u zaštiti okoliša, kružno gospodarstvo i učinkovitost resursa, održivo korištenje i ponovna upotreba vode, klimatski otporni gradovi i ekološki prihvatljiv javni vozni park.  

Prateći svjetske trendove i dostignuća, a s ciljem stvaranja daljnjih razvojnih planova,  IFAT je i ove godine posjetio Kemisov stručni 6-člani tim. 

Više o IFAT sajmu na službenim stranicama:
www.ifat.de