Udruga Naša djeca Jastrebarsko

U sklopu projekata društveno odgovornog poslovanja predstavljamo naše male susjede iz Jastrebarskog.

DRUŠTVO NAŠA DJECA JASTREBARSKO je udruga osnovana s ciljem organizacije i provođenja aktivnosti za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi.

Osnovni ciljevi DND Jastrebarsko su:

  • poticanje i vođenje aktivnosti s djecom u njihovom slobodnom vremenu te organizacija i provođenje akcija za djecu, a sve temeljeno na interesima, željama i potrebama djece,
  • promicanje i ostvarivanje prava djeteta,
  • pružanje podrške roditeljima u razvoju i odgoju djece od rođenje do završetka osnovnog školovanja.

U ovoj vrijednoj Udruzi posebno ističu mnoštvo projekata za djecu i s djecom, od kojih je svakako najvažnije istaknuti Univerzalnu sportsku školu Mali vitez, 20 godina kontinuiranog provođenja Ljetne i Zimske igraonice, kroz koje godišnje prolazi do 1.000 djece te svakako projekt „Mali znanstvenici“, koji se provodi od 2014. godine na području Grada, a koji je bio temelj za prijavu EU natječaja pod nazivom Sa STEM-om raSTEMo, ukupne vrijednosti 2.259.276,71 kuna (u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda). Plan EU projekta „Sa STEM-om raSTEMo“ jest provođenje znanstvenih radionica na području Grada Jastrebarsko, postav Znanstvenog parka, opremanje multifunkcionalne učionice te u program razvijanja novih inovativnih modela podučavanja uključiti oko tisuću sudionika s područja cijele Hrvatske, za koje će se također provesti jednodnevne radionice.

Više o ovoj vrijednoj udruzi na njihovim internetskim stranicama: