CLASS BY CLASS i KEMIS-Termoclean – ŠKOLA U TANZANIJI JE IZGRAĐENA

S veseljem i ponosom prenosimo tekst s Facebook stranica udruge Class by Class o izgradnji škole u Tanzaniji u čemu je sudjelovala i naša tvrtka.

Predsjednik Udruge Zoran Jagec uspješno je obavio svoju misiju nakon koje je slijedio veliki tulum. Veselje i osmijesi naroda Masaai na fotografijama govore više od riječi 🙂

Class by Class – 30. ožujka 2019.

Napokon!!!

Uz sve financijske poteškoće i nesigurnosti oko završetka izgradnje škole napokon smo uspjeli. Ostali su samo sitni radovi u razredu i završetak toaleta.
Djeca iz tri sela uključujući i stariju su dobili ovom školom svoju prvu priliku za školovanjem.
Ured za edukaciju distrikta Mbarali je osigurao učitelja s time da je u Tanzaniji pravilo da jednog učitelja šalje vlada (tako vole reći) a drugog učitelja koji će biti iz sela i kojeg izaberu seljani, prolazi edukaciju i obveza seljana je da ga oni plaćaju. Na ceremoniji otvaranja uz uzvanike iz distrikta važan je bio i govor glavnog direktora za edukaciju upućen seljanima u kojem je govorio o važnosti da sva djeca idu u školu uključujući i stariju djecu i djevojčice.
Edukacija seljana je uz naravno školovanje same djece kao prvog cilja isto tako jedan od važnih ciljeva projekta. To je dugotrajan proces ali jedini put da djeca uopće krenu i nastave školovanje. U tim sredinama je i veliki problem što se djevojčice nikako ili slabo školuju.
Svečanost otvaranja je prošla uz tradicionalne plesove i pjesme uz pratnju uvijek prisutnih bubnjeva kod ovakvih svečanih događanja.

HVALA (ASANTE) najveća svima još jednom koji ste na bilo koji način poduprli naš rad da uspješno završimo još jedan naš zajednički projekt!

ASANTE sana od cijelog tima Class by Class!!